Codrin Andronic

"stop existing and start living" – M. Jackson

Unde e frumoasa Românie?

on 2008/12/11

Salutare tuturor!

Am creat in aceasta seara blogul in ideea ca voi descoperi locurile frumoase din tara noastra care merita vizitate (vreau sa mai vad si din cealalta fatza a tarii, nu doar coruptie si mizerie).

Daca ati vizitat sau auzit de vreun loc ce v-a impresionat, va invit sa va exprimati opinia :)

Multumesc!

Advertisements

6 responses to “Unde e frumoasa Românie?

 1. Serban says:

  Poiana brashov e faina tare. Merita sa tragi o fuga la un ski

 2. doubledd says:

  Intre Eforie si Costineste este o localitate numita Tuzla. Are evident iesire la mare…Daca treci campul de porumb si reusesti sa ajungi la mare o sa gasesti un loc pe care nu il credeai posibil, cel putin la noi. Malul este destul de inalt si abrupt, si se contureaza o mica laguna care la un capat pe o limba de pamant iesita mai mult in mare are un far, iar in directia opusa, intr-o curbura a malului este o cabana de pescari. plaja e destul de ingusta dar e ferita lume. iar dimineata, cand rasare soarele, iar pescarii ies cu barcile pe mare arata exact ca un tablou :)

 3. Rodica says:

  Cel mai bine e sa investesti in calatorii in lume, vezi Europa, incearca sa ajungi in America, in Caraibe, Australia, India, sa vezi diverse culturi, oameni, vegetatii. In Romania… e frumos dar e tot timpul acelasi lucru. Cel mai frumos e la munte, e aerul curat si se vede bine cerul instelat noaptea.
  Saaau, la manastiri: liniste multa, natura pastrata bine…
  Dar daca vrei experienta mai multa decat una de la picnic, iesi din tara si vezi ce e si pe acolo. Merita. Cand faci un blog despre calatorii in lume sa ma anunti ca am niste sfaturi.
  Numai bine.

 4. Paula says:

  Cred ca unul dintre locurile care merita vizitate in Romania e Delta Dunarii.
  Cel mai mare tinut mlastinos din Europa, cuprinzand una dintre cele mai mari intinderi de stufaris din lume, Delta Dunarii este dominata de stuful care formeaza insule fixe sau plutitoare de vegetatie (plauri). Acestuia i se adauga alte plante riverane si de plaur: papura, feriga de apa, macrisul, izma broastei, cucuta de apa, rogozul, menta, troscotul, salcia pitică. Suprafetele nisipoase ale deltei sunt acoperite cu iarba si alte specii de stepa: salcia alba, plopul, arinul, frasinul, padurile combinate de pe grinduri. Luciul apei este populat de nenumarate specii de plante cu frunze plutitoare: nufarul alb, nufarul galben, iarba broastelor, ciulinele de apa, limba apei, rizacul, cornacul, cosorul.
  In Delta traiesc peste 110 specii de pesti, dintre care 75 de specii de apa dulce.
  In Delta Dunarii traiesc 327 specii de pasari, reprezentand 81% din avifauna Romaniei. Dintre acestea, 218 specii cuibaresc in delta. Pasarile acvatice sunt cele mai numeroase: în total 141 specii. In Delta Dunarii se gaseste cea mai mare colonie de pelicani din Europa. Pelicanilor li se adauga egretele, lebede, cormoranii, starcii, ratele si gastele salbatice, prepelitele, porumbeii, randunelele, ciocarliile, graurii.
  Aceasta zona este aproape tot timpul insorita, avand cea mai redusa nebulozitate din tara si precipitatii slabe (media anuala: 400 mm). Temperatura medie in iulie: 25ºC si in septembrie: 21ºC.

 5. ACD says:

  Anul acesta am fost la mare la inceputul lunii iunie si vreau sa spun ca mi-a placut foarte mult. Totul a fost frumos, incepand de la vreme, campingul de la navodari, plaja si apa, lipsa turistilor, mancarea si cazarea ieftine, pana la umbrelutele, apa albastruie si macii de pe langa malul marii din Vama Veche.

  La intoarcere am petrecut o zi in parcul natural Muntii Macinului. Absolut superb. Tot acolo am campat peste noapte si tare mi-a placut sa ma trezesc dimineata de la sunetul talangilor de la gatul oilor care porneau la pascut.

 6. ACD says:

  DN 67 C, sau Transalpina un drum de munte prin muntii Parang ce face legatura intre Sebes si Novaci este un drum dealungul caruia ai parte de peisaje foarte fumoase. Eu l-am parcurs la sfarsitul lui august cu motocicleta. La vremea aceea era in curs de asfaltare (undeva la 50% era gata asfaltat si se lucra intens), dar din pacate o data cu asfaltarea isi va pierde si din farmecul dat de salbaticie si va deveni un al doilea Transfagarasan plin de romani iesiti la iarba verde…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: