Codrin Andronic

"stop existing and start living" – M. Jackson

Perspectiva asupra vietii

on 2009/06/24

Din link in link am dat de blogul unui fost coleg de facultate, Barsan Irinel, si mi-a placut ce-am vazut acolo. Pacat ca nu ma scrie de multa vreme. Am dat peste o veche povestioara care circula intr-un timp pe YM si asupra careia ar trebui sa reflectam putin. Lectura placuta!

“Un grup de absolventi care reusisera foarte bine in cariera lor s-au adunat impreuna pentru a vizita pe batranul lor profesor de la universitate.Conversatia a luat o intorsatura intr-o plangere despre stressul la munca si in viata. Oferindu-le musafirilor cafea, profesorul s-a dus la bucatarie intorcandu-se cu o cafetiera mare si cu o gramada de cesti de portelan, plastic, sticla, cristal unele aratand comun, altele aratand luxoase, – spunandu-le sa se serveasca cu cafea calda.Cand toti studentii au avut o cupa de cafea in mana, profesorul spuse: “Daca ati observat toate canile scumpe au fost luate lasand pe cele ieftine deoparte. In timp ce este normal pentru voi sa doriti ceea ce este mai bun pentru voi aceasta este insa sursa voastra de probleme si stress.
Ceea ce doriti cu adevarat fiecare dintre voi este cafeaua si nu ceasca dar voi alegeti cea mai aratoasa dintre ele. Acum viata este cafeaua si job-urile, banii si pozitia in societate sunt cestile. Acestea sunt doar instrumente de tinut si continut viata dar calitatea vietii nu se schimba. Uneori prin concentrarea asupra unei cesti pierdem faptul de a ne bucura de cafeaua din ea.Deci nu lasati cupele sa va conduca… bucurati-va de cafea in schimb.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: